top of page

שתלים 

"איזה שתלים הכי טובים?"

עשרות אלפי השתלות שיניים מתבצעות בישראל מדי שנה, ושיעורי הצלחה עומדים על 95% בשנה הראשונה וכ-80% בטווח של 10 שנים.​

המגוון הרחב כיום בסוגי שתלי השיניים גורם לעתים, לבלבול רב בקרב מטופלים אשר רוצים את הטיפול הטוב ביותר, ושואלים את עצמם אם יש כל כך הרבה חברות שתלים, יש בוודאי הבדל ומשמעות לכל חברה. 

ההבדלים באים לידי ביטוי בעיצוב השתל, פני השטח של השתל, בקרת האיכות, מחקרים שהחברה עורכת, וכמובן מוניטין החברה. כמובן שחשוב לקחת בחשבון את מחיר שתלים דנטליים מתוצרת יצרנים שונים.

השתלים הדנטליים עברו דרך ארוכה של פיתוח והתאמה לצרכים השונים של מתרפאים שונים.

השתלים, המוחדרים לעצם הלסת, משמשים כנקודות אחיזה לשיקום הדנטלי, ומאפשרים בראש ובראשונה הקטנה משמעותית בקצב ספיגת העצם, וכמובן יציבות טובה יותר לתותבת, או לשיקום אסתטי יותר לדוגמא כתרי זירקוניה.

רוב השתלים היום המיוצרים עם שיטות עכשוויות של חריטה, ניקיון, אריזה וחיטוי הם מספיק אמינים.

 

לעניין הגודל, צורה, וסוג השתל יש מדדים שונים שעל פי הם יבחר הרופא המטפל את השתל בהתאם לצורך השיקום של המטופל. צריכה להיות התאמה וסנכרון במידה רבה בין החלק השיקומי של הטיפול לחלק הכירורגי של הטיפול על מנת להשיג תוצאה סופית אופטימלית ותפקודית לאורך שנים.


 

מאיזה חומר עשוי שתל?

רוב רובם של השתלים המיוצרים כיום הם מחומר טיטניום.

הטיטניום אינו נדחה על ידי הגוף והמשטח שלו נצמד בחוזקה לעצם

בתהליך שנקרא איחוי עצם ובלעז Osseointegration.

מבחינה מדעית הוכח כחומר חזק, ויציב ובעל תכונה ייחודית של התאמה ביולוגית מושלמת לעצם על ידי חוקר כלי דם שוודי בשם פרופ' אינגמר ברנמרק על ידי מחקר שהתפתח בשנות ה-50 של המאה הקודמת.

לרוב מייצרים שתלים דנטליים מסגסוגת טיטניום שנחשבת לטובה יותר מאשר טיטניום טהור.​

ישנם בנוסף שתלים העשויים מחומר זירקוניה.

חומר קרמי שנמצא גם בשתל עצמו וגם בשאר המרכיבים כולל בשן החדשה (כתר מזירקוניה). הזירקוניה מתמזגת ומתאחה היטב עם העצם ובנוסף, יש לה יתרון אסתטי ברור על פני כל חומר שכן הצבע הלבן של מרכיבי השתל כולו זהה לשן הטבעית.

גם בכתרי זירקוניה עם שתל טיטניום, המתכת של הטיטניום אינה נראית מתוך הכתר.

בדרך כלל השתל מורכב משלושה חלקים: השתל עצמו (בלתי נראה, מקובע לעצם), מבנה - החלק המחבר בין השתל לכתר (בלתי נראה) והכתר (החלק הגלוי המשמש כשן לכל דבר).

השאלה המתבקשת - לאיזו מטרה מתבצעת ההשתלה? 

השתלים הנפוצים ביותר כיום בשוק מתבססים על השתלה 'אנדוסטאלית' (לתוך העצם) בעצם העיקרון של "בורג לתוך קיר" למרות שיש הבדלים עצומים בתהליך הביצועי ובתהליך הקליטה.

 

השתלים האנדוסטאליים מיוצרים כיום אצל מגוון רחב מאוד של חברות בארץ ובעולם, כאשר יש אישור של ה FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי)  ו CE (המוצר עומד בתקנים האירופאיים) זה מעיד על יצרן רציני עם חברה רצינית.

יש לציין שאין מן החברות הללו רק אחת שהיא יותר טובה מן השנייה, לכל חברה יש יתרונות וחסרונות ועל הרופא המטפל לשקול באיזה סוג שתל, ומאיזה חברה להשתמש במטופל ובמיקום ההשתלה שלפניו.

כידוע לנו, על מנת להשתיל שתל בלסת המתרפא, צריך המתרפא לעבור צילום CT לבדיקת רמת העצם ואיכות העצם הקיימת באזור המיועד להשתלה.

לעתים כאשר יש ספיגת עצם ורטיקלית, לא תמיד יהיה ניתן לשקם באמצעות שתלים רגילים.

קיימים כיום טיפולים ושיטות שונות להשתלת עצם ורטיקלית, אך יש כיום גם טיפול המאפשר למחוסרי עצם לקבל יציבות לשתל קצר יותר.

התאוריה הרווחת והלא נכונה היא שבכדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר (קליטה מושלמת של השתלים בעצם), הרופא צריך לבחור בשתל הארוך והרחב ביותר שהעצם יכולה לקלוט. התאוריה נכונה כאשר השתל אינו מזיק לשורשים, לעצבים ולעצם שנמצאת מתחת לשיניים הבריאות והטבעיות, ובנוסף, השתל צריך להתאים ביולוגית לרקמות ולעצם כדי למנוע דחייה (שתל דנטלי הוא גוף זר). הפיזיולוגיה של עצם הלסת תכתיב את אורך ורוחב השתל.

בדרך כלל רוב החברות כיום מייצרות שתלים של 6-16 מ"מ אורך. 

אבל לעתים אין למטופל מספיק עצם ורטיקלית ועל מנת להשתיל נדרש מינימום גובה.

כמו שאמרנו למעלה ישנם דרכי טיפול ושיחזור גובה עצם אבל יש מטופלים שאינם כשירים או מוכנים לעבור ניתוחים מסובכים כאלה, המוסיפים זמן, כאב ועלויות כספיות למצב שכבר לחוץ אצל המטופל/ת. 

ולכן יש חברות שמייצרות שתלים קצרים יותר , שמאפשרות השתלת עצם גם בלסת שיש בה רק 5 מ"מ גובה, בעזרת טכנולוגיה חדישה, שתלים קטנים מטיטניום בעלי קוטר זעיר, מתאימים במיוחד לבעלי עצם לסת צרה.

רוצים לדעת עוד? צרו איתנו קשר לפגישת ייעוץ ללא עלות

Tel: 050-5932550

     

bottom of page